top of page
  • Writer's pictureJaana Blom

Miten Mielenmaa sai alkunsa?

Mielenmaassa jokainen on tärkeä


“Olen aidosti kiinnostunut jokaisesta kohtaamastani asiakkaastani, ja heistä jokainen on minulle valtavan tärkeä. Hän ja hänen inhimillinen hätänsä.”


Jo pikkutyttönä pohdin, miksi äiti itkee. Miten osaisin lohduttaa? Miksi joku kiusaa ja joku toinen ei? Miksi joku vetäytyy, on hiljaa, on yksin? Miten voisin auttaa? Miksi joku riehuu ja raivoo? Miksi itse pelkään niin paljon?

Maailma oli täynnä ihmettelyä ja vastauksia vailla olevia kysymyksiä. Halusin oppia ymmärtämään niin itseäni kuin toisiakin. Halusin oppia auttamaan heitä, jotka tuntuvat voivan huonosti. Ja nyt olen saavuttanut tavoitteeni.


Mielenmaa syntyi tarpeesta aidosti auttaa ihmisiä voimaan paremmin


Haluni auttaa muita johdatti minua lapsena tarttumaan kerho-ohjaajan tehtäviin ja myöhemmin yläasteen tukioppilastoimintoihin. Tämä tarve ajoi minua lopulta myös hakeutumaan psykologian opintoihin. Palo oli kova, eikä laantunut alkuun toistuvista hylkäävistä pääsykoetuloksista.


Opiskelut vain vahvistivat ja toivat varmuutta suuntaani. Valmistuttuani en kuitenkaan innostunut julkisen sektorin vaatimasta jatkuvasta arviointi- ja tutkimustyöstä vaan halusin tehdä työtä, jossa voisin oikeasti auttaa enemmän yksilöllisesti ja tarjota tukea pysyvään muutokseen. Lisäksi kaipasin tarvittaessa mahdollisuutta hyödyntää vaikkapa musiikkia, kuvallisuutta tai kehollisuutta osana tapaamisia.


Joustavuus ja vapaus kutsui ja veti puoleensa yhä vahvemmin, ja ainoa vaihtoehto oli jättäytyä lopulta julkiselta sektorilta kokonaan pois. Onneksi minulla oli vaihtoehto, Mielenmaa.

Mielenmaassa mieli, urheilu ja taide kohtaavat


Olen itse esiintynyt pianistina ja astellut urheilijana kilpailuun. Olen kokenut kehossani ja mielessäni, miltä antautuminen musiikin sisälle voi tuntua. Miten monella tasolla liikuttavaa, tunteita herättävää ja vapauttavaa se onkaan. Olen tuntenut urheilun voiman luissa ja ytimissä asti. Sen, miltä aika lailla äärimmilleen puskeminen voi tuntua siinä hetkessä ja sen jälkeen. Nämä molemmat puolet, musiikki ja urheilu, ovat tuoneet elämääni niin paljon hyvää.


Edelleen nautin urheilun seuraamisesta ja taiteeseen sukeltamisesta. Molemmat herättävät katsojansa tuntemaan ja kokemaan vahvistaen heidän hyvinvointiaan. Samaan aikaa tällä ikävä kyllä on myös kääntöpuolensa. Urheilu ja taide ottaa tekijältä itseltään paljon. On epävarmuutta, pelkoja ja henkistä pahoinvointia. Miten kestämätön ja surullinen tämä repivä ristiriita onkaan!


“Koenkin äärimmäisen merkitykselliseksi tukea ja auttaa juuri urheilijoita ja taiteilijoita. Heitä, jotka itse antavat itsestään paljon meille muille.”


Mielenmaassa työskentelen yhdessä juuri sinun kanssasi. Sinun uniikit ja yksilölliset tarpeet huomioiden. Kaikella kunnioituksella ja kiinnostuksella. Olen aidosti kiinnostunut jokaisesta kohtaamastani asiakkaastani, ja heistä jokainen on minulle valtavan tärkeä. Hän ja hänen inhimillinen hätänsä.


Mielenmaa - Aitoa ja välittävää kohtaamista

54 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page