top of page
Urheilupsykologi.jpg

Urheilupsykologia

Olen toiminut urheilupsykologina ja psyykkisenä valmentajana jo viisitoista vuotta

 

Siitä lähtien, kun voitin pohjoismaiden mestaruuden thainyrkkeilyssä, kiinnostuin omien kokemuksieni vuoksi mielen voimasta osana huippusuoritusta. Pidän urheilupsykologin vastaanottoa Helsingin Töölössä, mutta minut tavoittaa myös etänä. Olen pätevöitynyt vuonna 2021 myös psykoterapeutiksi.

 

Psykologin palvelut urheilijoille Helsingissä

& ympäri Suomen etänä

 

Urheilupsykologin vastaanotto

Olipa kyseessä iso tai pieni huoli, urheilupsykologin vastaanotolla voimme yhdessä pohtia tilanteeseesi helpotusta. Voimme sopia tilanteestasi ja tarpeestasi riippuen yksittäisestä ajasta akuutin huolen hetkelle tai pidemmästä yhteisestä työskentelystä joko viikoittain tai harvemmin.

 

Psykoterapia

Olen nuorten ja aikuisten integratiivinen psykoterapeutti. Integratiivinen psykoterapia ei ole yhtenäinen teoriasuuntaus vaan siinä painotetaan eri psykoterapiasuuntauksille yhteisiä muutosta tuottavia tekijöitä. Kyseessä on enemmän integratiivinen, avoin ja joustava, työskentelyote, joka perustuu laaja-alaiseen teoreettiseen tietämykseen. Asiakkaiden elämänhistoria, elämäntilanne ja terapialle asetetut tavoitteet ovat aina yksilöllisiä, joten on luonnollista, että psykoterapiakin rakentuu kunkin asiakkaan omia tarpeita vastaavaksi. Psykoterapiassa huomioidaan aina terapiamenetelmien teoreettinen perusteltavuus.

 

Psyykkinen valmennus

Toimin myös psyykkisenä valmentajana, jolloin tavoitteena on tukea ja kehittää niin hyvinvointia kuin suorituskykyäkin. Tahtotilaa ja onnistumisen eväitä lähdetään rakentamaan niin voimavaroja vahvistaen, vahvuuksia tukien kuin myös tavoitteita kirkastaen. Kaiken keskiössä on aina itsetuntemuksen ja itsesäätelytaitojen kehittäminen, jolloin esimerkiksi kilpailutilanteessa on luontevampaa toteuttaa se, mitä on harjoitellut. Psyykkinen valmennus sopii niin yksilöille kuin joukkueillekin yhteisesti.

Valmentajien työnohjaus

Urheilupsykologi-psykoterapeuttina myös työnohjaan valmentajia, jolloin valmentajien sekä jaksaminen ja työkyky että urheilupsykologisen ja psyykkisen valmennuksen tietotaidon osaamisen kehittäminen ovat keskiössä. Tämä on oleellista, sillä urheilijan tyytyväisyys valmennussuhteeseen on yhteydessä sekä vähäisempään mielen oireiluun että parempaan elämäntyytyväisyyteen ja suorituskykyyn.

 

Valmentajien työnohjaus voi olla psyykkisen valmennuksen toimintamallien kehittämistä osaksi urheiluvalmennuksen arkea ja valmennussuhteen tukemista sekä toimia valmentajan ”tuuletuspaikkana” hänen hyvinvointinsa edistämiseksi.

 

Työnohjaukseen voi osallistua myös valmennustiimi, jolloin tavoitteena voi myös olla tiimin toimintakyvyn tukeminen.

 

Luennot ja koulutukset

Voimme yhdessä suunnitella tarvitsemanne luennon tai pidemmän koulutuksen tarpeittenne ja toiveittenne pohjalta. Itse nautin eniten workshop-tyylisten kokonaisuuksien vetämisestä, jolloin osallistujat pääsevät itse kokeilemaan sekä harjoittelemaan käytännössä esimerkiksi sitä, mitä psyykkinen valmentautuminen voi olla.

Urheilupsykologi.jpg

Kuinka voisin olla juuri Sinulle avuksi?

MIELENMAA

Psykologi - psykoterapeutti Jaana Blom

 

Urheilijoiden ja taiteilijoiden vastaanotto Helsingin Töölössä www.utha.fi


Etävastaanotto erikseen sovittaessa.

Ota yhteyttä sähköpostitse

mielenmaa_logo_pieni.png

Seuraa minua somessa

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page