Psykologipalvelut

Psykologinen arviointi, ohjaus ja neuvonta

On tilanteita, joissa asiat voivat elämässä mennä sen verran solmuun, että ulkopuolisen henkilön kanssa keskustelu voi tuoda uusia näkökulmia ja voimavaroja tilanteeseen. Kyseessä voivat olla kasvatukselliset pulmat tai erilaisten elämäntapahtumien, muutosten ja kriisien aiheuttama ahdistus, masennus, pelot tai huolet. Voimme yhdessä pohtia uusia ratkaisuja sinun ja/tai koko perheen hyvinvoinnin tukemiseksi.

Psyykkinen valmennus

Mielenmaa on erikoistunut myös liikuntaan liittyvien kysymysten äärelle. Olen psykologiliiton sertifioima liikunta- ja urheilupsykologi. Psyykkinen valmennus on merkittävä osa laadukasta urheiluvalmennusta.

Urheilupsykologisista palveluista voivat hyötyä urheilua vasta aloitteleva, kilpailemista suunnitteleva tai jo kokenut kilpailija. Kilpailijalla tavoitteena voivat olla esimerkiksi sopivan vireen löytäminen kilpailuun, haitallisen kilpailujännityksen purkaminen ja mielikuvaharjoitteet. Liikuntaa aloitteleva voi puolestaan tarvita tukea elämäntapamuutoksen onnistumiseen tai harrastaja ilon uudelleen löytämiseen harjoitteluun. Urheilupsykologisia palveluita voit käyttää yksin, joukkuekaverisi tai valmentajasi kanssa. Työskentely voi tapahtua vastaanotolla tai harjoituksissa. Mahdollisuus myös sopia mukana olosta kilpailuissa. On myös tavallista, että psyykkisen valmennuksen resurssi esimerkiksi seuroissa käytetään valmentajan ammattitaidon lisääminen, jolloin psyykkisen valmennuksen huomioimisesta pääsee hyötymään suurempi joukko urheilijoita.

Psyykkinen valmennus sopii urheilun lisäksi myös muihin tilanteisiin, joissa haluat parantaa suorituskykyäsi: Saatat olla esiintyjä, taitelija, artisti tai valmistautumassa tärkeään kokeeseen tai työtehtävään. On tavallista myös haluta kehittyä itselle tärkeässä harrastuksessasi optimaalisesti.

Tapaamisen sisällöt ja määrät sovitaan yhdessä tavoitteen mukaisesti. Mahdollisuus pyytää myös luentoa tai seminaaria esimerkiksi seurallesi, työpaikallesi tai harrastus/opiskeluporukallesi toivomastanne aihealueesta.

Psykologi on ihmisen kasvun, kehityksen ja käyttäytymisen asiantuntija.

Psykologipalvelut.jpg